Koperverbindingen

Voor de bekabeling naar werkplekken en contactpunten worden over het algemeen koperverbindingen gebruikt. Het kopernetwerk is onverminderd actueel: zo'n 90% van de gebruikte netwerkkabels is van koper. Naast het goed installeren en testen van het netwerk, biedt Nemo Groep vakkundig advies. Dit betreft de mogelijkheden en beperkingen in situaties, maar ook welke materialen het meest geschikt zijn.

Glasvezelnetwerk

Met glasvezel zijn de mogelijkheden voor bandbreedte en snelheid bij datatransport ongeëvenaard. Dit is wat bedrijven willen, om helemaal klaar te zijn voor de mogelijkheden van 'morgen'. Er komt wel heel wat kijken bij het aanleggen van een goed glasvezelnetwerk. Nemo Groep is hierin gespecialiseerd en is een betrouwbare partner met veel ervaring en inbreng.

Wireless netwerk, wifi

Het gebruik van draadloze netwerken maakt momenteel een enorme ontwikkeling door. Dankzij wifi kunnen mensen en apparatuur draadloos werken. Maar dan is het wel belangrijk dat je hierop volledig kunt vertrouwen: dat de dekking goed is, de verbinding stabiel en de bandbreedte gegarandeerd. Nemo Groep zorgt dat het werkt, van klein tot groot.

Outdoor bekabeling

Outdoor bekabeling kan door weersinvloeden en menselijk handelen heel wat te verduren krijgen. Dit stelt bijzondere eisen, waarmee bij de keuze van materiaal en de aanleg rekening moet worden gehouden. Nemo Groep is totaalleverancier voor alle soorten bekabeling en garandeert ook de levensduur en betrouwbaarheid van outdoor-netwerken.

Server- en computerruimtes/datacenter

De centrale serverruimte is het digitale middelpunt van een onderneming. Samen met onze partners helpen wij bedrijven bij de inrichting van de best betrouwbare computerruimte. Zo is Nemo Groep van a tot z betrokken en medeverantwoordelijk bij de datastromen: van de centraal binnenkomende glasvezel, tot en met het bedraad of draadloos gebruik op iedere gewenste locatie.