Wireless netwerk, wifi


 

Internet en data: altijd en overal

Mobiel werken doet steeds meer zijn intrede in onze maatschappij. Dat geldt niet alleen voor de gasten bij een bedrijf, maar net zo goed voor de eigen medewerkers op een locatie. De ICT-infrastructuur van de meeste bedrijven bevat tegenwoordig wel een eigen mobiel netwerk. Voor toegang vanaf laptops, tablets en telefoons, met beschikbaarheid van internet en telefonie.

Flexibiliteit en continuïteit
Een draadloze netwerk is een steeds belangrijkere factor geworden voor flexibiliteit en continuïteit. Ook steeds meer apparatuur en machines maken gebruik van dit draadloos netwerk. Naar verwachting is een robuust mobiel netwerk binnen bedrijven straks nét zo onmisbaar als een vast datanetwerk. Voor een goede werking is het nodig dat de access points en WIFI strategisch geplaatst worden. Ook moet het mobiele netwerk goed op het vaste netwerk wordt aangesloten. Het is dus niet vreemd dat er steeds strengere eisen worden gesteld aan het draadloze netwerk. Nemo groep speelt graag een rol om dit voor bedrijven te realiseren.
Van plan naar beschikbaarheid en betrouwbaarheid
Een draadloos netwerk heeft dezelfde eisen als een regulier netwerk. De vereiste snelheid, bandbreedte, stabiliteit en betrouwbaarheid zijn cruciale factoren. Voor het ontwerp van de access points moet een goed plan worden gemaakt. Dat doen we samen met onze WIFI-partners. Op basis van de locatietekeningen en gebruikerseisen bepalen we vooraf waar de zendpunten moeten komen en hun signaalsterkte.

Tijdens de installatie wordt met behulp van dekkingsmetingen vastgesteld of aan deze eisen is voldaan en of de dekking met het geplande aantal access points voldoet. Ook voor WIFI-netwerken geven wij -samen met onze fabrikanten en partners- volledige garantie.